FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
Nákupní košík

Nakupni kosikCelkem 0 Ks
Cena
0 Kč
Cena 0 €
SkupinyVýrobci
Foiling
Windsurfing
Kitesurfing
SUP
Trapézy
Doplňky a příslušenství
Oblečení


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




  HOME » Plachty
GA-Sails - Plachta Hybrid 6,4 HD Blue - 2022
 
Kód: 05427
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: GA-Sails

Naše cena: 10 990 Kč s DPH
Běžná cena: 16 500 Kč
Sleva: 5 510 Kč
Naše cena: 448 € s DPH
Běžná cena: 673 €
Sleva: 225 €
ks koupit
 
Odeslat odkaz známému emailem


Velikost:6.4 m²
Stěžeň:430/21 (RDM i SDM)
Luff:455 cm
Vario:fixed
Boom193 cm
Spír:5
Cam:-
Kategorie:freemove / freeride
Barva:C2 - modro/červená





freemove plachta

Gaastra Hybrid - 5 spír

HYBRID 6.4 HD : ALLROUND - FREERIDE

HYBRID je úspěšný a v mnoha ohledech velmi revoluční koncept versatilní freeride plachty. Její největší devizou je univerzálnost a s ní související široká škála využití. HYBRID jsou defacto tři plachty v jedné. Každá velikost plachty má design uzpůsobený rozsahu a podmínkám. HYBRID je jediná řada, která dokáže pokrýt v podstatě celé spektrum požadavků windsurfingu.

Outline plachty je střižena tak, aby bylo možné lépe zavřít spodní lem nad palubou plováku, což zlepšuje výkon i top speed plachty. Zároveň byla lehce zredukována plocha u zadního lemu v horní části plachty pro lepší kontrolu v silném větru.

Plachta je navržena tak, aby menší velikosti skvěle fungovaly ve vlnách a pro freestyle, střední škála velikostí nabízí klasickou bump & jump plachtu a největší velikosti jsou orientovány na výkon a rychlost. Tomu odpovídají odlišnosti v plachtách různých velikostí.

Gaastra Hybrid 3in1

Vlnově orientované plachty ve velikostech od 3.7 do 4.7 vychází z konceptu úspěšného modelu Poison. Jedná se o tzv. power wave plachty, což znamená, že i ve vlnách jsou schopny nabídnout překvapivý výkon. Hlavní důraz je však kladen na ovladatelnost, manévrovací schopnosti a kontrolu. Čtyřspírový design činí plachty velmi lehké a živé, plně X-PLY konstrukce hlavního okna je zárukou vysoké odolnosti i v náročných podmínkách a příznivě se projevuje i na životnosti plachet.

Střední velikosti plachet od 5.2 do 6.4 mají již 5 spír a nahrazují v nabídce značky známé plachty Cross. Nové plachty jsou velmi stabilní, rychlé a výkonné, což z nich dělá perfektní volbu pro surfování v podmínkách, které nejsou zcela konzistentní. Kombinace kompozitních plochých a trubičkových spír zajišťuje plachtám ideální profil a potřebný výkon. Vyvážený twist je zárukou velkého větrného rozsahu a dokonalé ovladatelnosti i ve vysokých rychlostech. Full X-PLY konstrukce hlavního okna dělá plachtu extrémně odolnou.

V největších velikostech od 6.7 do 8.2 má plachta 6 spír, plnější profil a výkon i rychlost které si nezadají s nejvýkonějšími freeride plachtami na trhu. Díky kombinaci plochých a trubičkových kompozitních spír je profil plachty velmi stabilní a díky precizně umístěnému power pointu vás plachty dostanou lehounce do skluzu i v mírných větrných podmínkách. Výkonově orientované plachty HYBRID mají pro úsporu hmotnosti klasickou monofilmovou konstrukci, z X-PLY jsou zde jen nejvíce namáhané části plachty.

HYBRID svou koncepcí surferům velmi zjednodušuje výběr nové plachty. Odpadá dilema, zda si v konkrétní velikosti koupit tu, či onu plachtu. Sáhnete li po modelu HYBRID, buďte si jisti, že neuděláte chybu, dilema za vás vyřešil saildesignér a Gaastra tým.

Detaily:

  • 3 in 1 koncept
  • Constant curve komínek pro větší větrný rozsah a kompatibilitu s většinou stěžňů
  • Hlubší profil v horní části a současně menší hlava zvyšují výkon a agilitu plachty
  • Posi-leech pro větší výkon a agilitu plachty
  • Parallel Batten Concept
  • Menší velikosti v plně X-PLY provedení, u velikostí 6.7 a výše jsou z X-PLY nejnamáhanější části

Video:

Strojení plachty:

Detaily provedení:

3D HEAD PROTECTION

3D HEAD PROTECTION

Speciální výztuhy a PVC protector švu na konci komínku chrání tuto část plachty před oděrem a otěrem o písek, či kameny.

INTEGRATED TENSIONER

INTEGRATED TENSIONER

Lehký a odolný integrovaný vypínač spír pro perfektní trim. Dokonale funkční a spolehlivý systém dopínání spír umožňuje snadné a precisní vytrimování spír, tak, aby bylo dosaženo ideálního profilu plachty. Vypínání je prováděno pomocí nerezové imbus kličky, která je součástí plachty.

MAST SLEEVE OPENING

MAST SLEEVE OPENING

Silikonová nášivka nad výkrojem pro ráhno rozevírá komínek plachty a usnadňuje tak nasunutí stěžně do komínku, což je snadné i za použití jedné ruky.

OUTHAUL PULLEY

OUTHAUL PULLEY

Jednoduchý a plně funkční systém s integrovanými kladkami pro snadné a rychlé dotažení plychty v ráhně. (VAPOR a PHANTOM)

SPECS PRINT

SPECS PRINT

Údaje o správném stěžni a doporučených hodnotách trimu jsou vytištěny přímo na plachtě.

MINI BATTEN

MINI BATTEN

Menší a lehčí integrované mini spíry stabilizují zadní lem plachty, optimalizují profil a minimalizují třepání zadního lemu a turbulence vznikající na odtokové hraně. Minispíry jsou vyrobeny z vysoce odolného a přitom pružného G10 materiálu, kombinovaného s kevlarem. Kromě pozitivního vlivu na profil také prodlužují životnost plachty.

ROLL UP LEASH

ROLL UP LEASH ROLL UP LEASH

Integrovaný Roll-up systém umožňuje sbalenou plachtu snadno upevnit pružnou tkaničkou, která drží plachtu srolovanou a usnadňuje tak manipulaci s plachtou a její uložení do sailbagu. Systém při jízdě nijak nepřekáží, ale je snadno a okamžitě k dispozici ve chvíli, kdy je třeba.

REINFORCEMENT BATTEN POCKET

REINFORCEMENT BATTEN POCKET

Zesílená a přitom velmi lehká konstrukce komínku spíry chrání tuto část plachty před poškozením oděrem a otěrem.

PROTECTED HEAD AND CLEW

PROTECTED HEAD AND CLEW PROTECTED HEAD AND CLEW

Přidaný X-PLY panel na zadní části okna a v prostoru okolo ráhnového oka zpevňuje tuto namáhanou plochu plachty. Ze stejného důvodu je materiál X-PLY využit na vrchu wave plachet.

C-FILM

C-FILM

Kolorovaný film využívaný zejména u freeridových a slalomových plachet výrazně lepšuje ochranu před slunečními UV paprsky. Díky 5x silnějšímu UV filtru se výrazně prodlužuje odolnost plachty vůči slunečnímu záření a podstatně se tak zvyšuje životnost plachty. Další výhodou je unikátní a atraktivní metalický vzhled plachet a lepší viditelnost na vodě.

X-PLY

X-PLY

Nejlepší materiál v segmentu na plachtách Gaastra dělá z plachet jedny z nejodolnějších na trhu. V posledních letech je využíván špičkový 4MIL X-PLY, který je lehčí a zároveň pevnější než kdykoli předtím. X-PLY je v masivní míře využíván u wave plachet a v nejnamáhanějších částech výkonově orientovaných plachet.

DACRON LUFF PANEL

DACRON LUFF PANEL

Speciální dacron materiál na komínku je využíván u plachet MANIC, IQ, PURE, HYBRID, PILOT a MATRIX a dodává těmto plachtám měkčí a hladší pocit, díky čemuž působí plachty velmi živě a agilně.

CLEW AREA

CLEW AREA

Přepracované výztuhy plachty v oblasti ráhnového oka poskytují plachtám Gaastra doslova ultimátní pevnost a odolnost. Zároveň také chrání švy v této namáhané části plachty.

TACK FAIRING

TACK FAIRING

Integrovaný mastprotector byl přepracován, nový materiál je měkčí a zároveň odolnější. Plachta tak jde snáze srolovat a zároveň Tack Fairing chrání plovák při pádu plachty na palubu.

DOWNHAUL STORAGE POCKET

DOWNHAUL STORAGE POCKET

Integrovaná vnitřní síťka uvnitř mastprotectoru usnadňuje strojení - zbytek vypínacího provázku jednoduše vložíte do síťované kapsy.

CONSTANT CURVE LUFF

CONSTANT CURVE LUFF

Všechny Gaastra plachty od sezóny 2018 a novější jsou konstruovány pro použití s Constant Curve stěžni. To umožňuje saildesignérovi více pracovat s profilem a přináší nárůst výkonu.

RADIAL LOAD TAPE

RADIAL LOAD TAPE

Radiálně nejnamáhanější části plachty jsou vyzpevněny a přelepeny speciální páskou. Plachta si díky tomu dokonale drží tvar a roztažitelnost monofilmových částí je omezena na minimum, což zlepšuje chování plachty v silném větru. Zvyšuje se tím i odlolnost plachty. (Použito u plachet MANIC, IQ a HYBRID)

VARIO POCKET

VARIO POCKET

Jednoduchá kapsa na špičce komínku umožňuje schovat přečnívající popruh Vario Top systému.

DOUBLE SEAM

DOUBLE SEAM

Gaastra používá na nejvíce namáhaných částech systém dvojitých paralelních švů. Plachta je díky tomu nejen pevnější, ale také lépe reaguje při zátěži.

POSI-LEETCH

POSI-LEETCH

Systém odskočeného zadního lemu plachty od ráhna směrem dolů k první spíře zlepšuje twist plachty a rozšiřuje větrný rozsah.

INTEGRATED BATTEN TECHNOLOGY

INTEGRATED BATTEN TECHNOLOGY

Pro snížení hmotnosti je vrchní spíra integrována přímo do panelu plachty. Toto řešení zvyšuje pevnost a také redukuje tzv. točivou hmotnost plachty.

CONVERTIBLE BATTEN SYSTEM

CONVERTIBLE BATTEN SYSTEM CONVERTIBLE BATTEN SYSTEM

Systém navržený pro zvětšení větrného rozsahu wave plachet umožňuje přizpůsobit plachtu potřebám jezdce. Použití alternativní kratší spíry (je součástí dodávky) generuje větší výkon pro wave riding ve slabším
větru. (použito u plachet MANIC a IQ)

RADIAL PANEL LAYOUT

RADIAL PANEL LAYOUT

Systém zajišťující optimální rozmístění jednotlivých panelů plachty s ohledem na zátěž při jízdě. Plně radiální rozmístění panelů ze všech 3 rohů plachty společně s umístěním a směrem jednotlivých švů umožňuje dokonalý přenos a využití síly větru v plachtě, minimalizuje deformace plachty při velké zátěži a stabilizuje dokonalý profil za všech okolností. Plachty díky tomu také lépe twistují a mají širší větrný rozsah.

2-PLY

2-PLY

Nová řadu laminovaných materiálů pro snížení hmotnosti plachet. Nová technologie umožňuje použít tenčí film a použít tak laminaci (2 vrstvy filmu, mezi které jsou vlaminována speciální vlákna umístěná do mřížky pro vyšší pevnost a odolnost) i v částech plachty, kde se kvůli hmotnosti dosud používal klasický monofilm. 2 PLY má vlaminovány dokonce 2 vrsvy vláken - jemnou strukturu a přes ní pod jiným úhlem ještě klasická X-PLY vlákna. Výsledkem je větší pevnost, při současně více než 10% úspoře hmotnosti. Díky použití v horních částech plachty je snížen tzv. točivá hmotnost plachty, což má příznivý vliv na ovladatelnost a manévrovací schopnosti.

VARIO TOP

VARIO TOP

Gaastra používá osvědčený Vario Top systém, který zabraňuje možnému proklouznutí popruhu. Systém vyhovuje i náročným podmínkám při závodech PWA a umožňuje snadné a rychlé trimování.







© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři