FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
Nákupní košík

Nakupni kosikCelkem 0 Ks
Cena
0 Kč
Cena 0 €
SkupinyVýrobci
Foiling
Windsurfing
- SDM
» RDM
- Příslušenství
Kitesurfing
SUP
Trapézy
Doplňky a příslušenství
Oblečení


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




  HOME » Stěžně » RDM
Unifiber - Stěžeň HD RDM 75% Constant 370/17
  Novinka
Kód: 05229
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Unifiber

Naše cena: 7 820 Kč s DPH
Běžná cena: 8 600 Kč
Sleva: 780 Kč
Naše cena: 319 € s DPH
Běžná cena: 351 €
Sleva: 32 €
ks koupit
 
Odeslat odkaz známému emailem


Obsah Carbonu75 %
Průměr:RDM
Délka:370 cm
Tvrdost (IMCS):17
Ohybová charakteristika:Constant Curve
Váha:1,50 kg
Kategorie:wave / freeride




odrazka Obal Mastbag 370
590 Kč





RDM stěžeň

Unifiber masts

UNIFIBER ESSENTIAL RDM C75 370/17

Constant CurveStěžně Unifiber přinášejí na trh špičkovou kvalitu za dostupné ceny. Použitá výrobní technologie vinutí přeimpregnovaných carbonových vláken zaručuje přesnou kontrolu nad ohybovou charakteristikou, vysokou pevnost při současně velmi nízké hmotnosti.
Vhodně zvolené složení jednotlivých vrstev carbonu a vyztužení nejnamáhanějších částí zaručuje nejen maximální výkon a dobré dynamické vlastnosti, ale také dlouhodobou životnost.

Nekompromisní kvalita řady Ellite RDM C100 je určena pro nejnáročnější zákazníky a týmové jezdce. Elite stěžně nabízí nejlepší dostupné jízdní vlastnosti pro vaše oplachtění ať už je řeč o dynamice, zrychlení, či okamžité odezvě. Stěžně Ellite jsou tím nejlepším, co můžete do své plachty použít a kromě top vlastností nabízí i velmi nízkou hmotnost.  Integrovaný Universal Ferrule systém zaručuje optimální ohybovou charakteristiku i v místě spoje.

  • Špičková kvalita a nízká hmotnost
  • Nová povrchová úprava - vysoká odolnost, ochrana vůči teplu a UV
  • Dlouhá životnost
  • Konzistentní kvalita díky použité  Pre-Preg technologii
  • Výborná odolnost vůči slunešnímu žáru
  • Povrchová úprava Alutex - odolnost vůči UV záření
  • Extra výztužení spoje a v místě uchycení ráhna

UŽ ŽÁDNÉ PROBLÉMY S KOMPATIBILITOU!

Spousta windsurferů se již řadu let potýká s nepříjemným problémem, který je způsoben nekompatibilitou stěžňů jednotlivých značek. Zatímco stěžeň jedné značky v plachtě funguje perfektně, stěžeň jiného výrobce a týž parametrů již nikoli. Problém je způsoben rozdílnou ohybovou charakteristikou stěžňů jednotlivých výrobců. Saildesignéři jednotlivých značek samozřejmě navrhují a testují své plachty na stěžních téže značky. V praxi vás tak nutí si kupovat mnohdy zbytečně předražené stěžně, abyste měli jistotu, že budou ve vašich plachtách správně fungovat.

Přední výrobce carbonových stěžňů - Unifiber je první nezávislou značkou, která uzpůsobila svůj výrobní program potřebám windsurferů. Všechny stěžně Unifiber jsou tak nabízeny ve 3 různých variantách, dle požadované ohybové charakteristiky. V praxi si tak snadno vyberete stěžeň podle značky vaší plachty a díky tomu, že stěžně jsou v jednotlivých značkách plachet pečlivě testovány, máte 100% jistotu, že v dané plachtě bude správně fungovat.

UNIFIBER MAST SELECTOR

V níže uvedené tabulce si snadno najdete ideální typ stěžně pro konkrétní značku a modelový rok vaší plachty.

Unifiber Mast selector 2021 V5

UNIFIBER se před lety stal první nezávislou značkou, která uzpůsobila svůj výrobní program potřebám windsurferů a na vývoj reaguje i nyní. Během posledních let drtivá většina výrobců plachet začala používat tzv. Constant Curve ohybovou charakteristiku stěžňů. Dřívější dělení na Flex Top, Constant Curve a Hard top tak již postrádá smysl.

Na základě toho se v Unifiberu rozhodli uzpůsobit svůj výrobní program a zareagovat na vývoj posledních let. Výsledkem je zcela nový program, který zohledňuje odlišnosti v rámci Constant stěžňů. Nová řada zahrnuje 3 druhy stěžňů v obou SDM i RDM variantách. Řada Elite nabízí špičkové 100% plně karbonové stěžně, řada HD pak odolnější a stále velmi lehké a skvěle fungující 75% stěžně a konečně levnější řadu s označením Essentials, která zahrnuje stěžně s 50% obsahem uhlíku.

Nabídka nezahrnuje nejlevnější produkty s nízkým obsahem carbonu, protože jsou v Unifiberu přesvědčeni, že stěžně s nízkým podílem uhlíku, či dokonce pouze sklotextilové stěžně nemají kvalitu potřebnou pro moderní windsurfingové plachty. Všechny stěžně jsou pak k dispozici ve 3 různých ohybových charakteristikách, kromě běžného Constant provedení, ještě ve variantě Constant - FL (Flex Low), což značí, že oproti běžnému Constant stěžni se o něco málo méně ohýbá spodek stěžně a více horní část a pak Constant FH (Flex High), který má ještě větší prohnutí topu. Ve srovnání s předchozím označováním se dá říci, že FL je podobný jako původní FlexTop s tím, že se trochu více ohýbá spodek stěžně a FH rovněž vychází z původního FlexTopu a má oproti němu ještě o něco měkčí vršek. Správně zvolený stěžeň je velmi důležitý pro správnou funkci celého oplachtění a má vliv na to, jak (a zda) plachta půjde nastrojit, jak bude přehazovat, jaký bude mít výkon a větrný rozsah. Mějte tedy na paměti, že stěžeň je klíčem ke správně fungující plachtě!

OHYBOVÉ CHARAKTERISTIKY

Unifiber masts bendcurves

Uvedený graf znázorňuje rozdíly mezi 3 variantami ohybových charakteristik stěžňů Unifiber.

Více se o problematice různých ohybových charakteristik, ale také o měření stěžňů, stupnici tvrdosti IMCS a dalších aspektech problematiky windurfingových stěžňů můžete dozvědět v samostatném článku Windsurfingové stěžně v detailech.







© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři