FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
Nákupní košík

Nakupni kosikCelkem 0 Ks
Cena
0 Kč
Cena 0 €
SkupinyVýrobci
Foiling
Windsurfing
Kitesurfing
- Tréninkové
» Nafukovací
SUP
Trapézy
Doplňky a příslušenství
Oblečení


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




  HOME » Kite Draky » Nafukovací
GA-Kites - Kite IQ 12,0 - 2018
 
Kód: 04430
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: GA-Kites

Naše cena: 13 450 Kč s DPH
Běžná cena: 26 900 Kč
Sleva: 13 450 Kč
Naše cena: 549 € s DPH
Běžná cena: 1 098 €
Sleva: 549 €
ks koupit
 
Odeslat odkaz známému emailem


Větrný rozsah:9 - 26 kn
Velikost:12.0
Štíhlost (AR):4.4
Bar:52 cm
Proj. plocha:7.45
Struts:3





wave / freeride kite

Gaastra IQ

Zcela nový kite v nabídce značky Gaastra je snem všech milovníků kitesurfingu ve vlnách, kteří si zamilují jeho rychlé manévrovací schopnosti, i freeride jezdců, kteří ocení přímý výkon a agilitu kitu IQ.

Třístrutová konstrukce nabízí výbornou stabilitu a ovladatelnost, perfektní pro vlny i freeride. Více zakřivený profil náběžné hrany dodává draku nejsnazší restart z vody ze všech GA draků, což vás dostane ze všech problémů i v těch nejobtížnějších příbojových podmínkách.  Nový kite má vysoce progresivní výkon, perfektní odezvu na baru i při plném depoweru a stabilitu potřebnou pro jízdu ve vlnách. Je tak snazší, než kdykoli dříve, pustit se s kitem IQ i do těch nejnáročnějších podmínek. Jen vy určíte, kam vás kite zanese.

Features:

  • precizní odezva na baru
  • perfektní drift a stabilita
  • neskutečně snadný restart z vody
  • 3 struts konstrukce pro nízkou hmotnost
  • vynikající manévrovací schopnosti

Urs Hungerbühler

Urs HungerbühlerNové výzvy čekají za každým rohem a člověk se musí umět dokázat adaptovat. Kiteboarding se kontinuálně vyvíjí a přichází nové požadavky. Znamená to pro mě spoustu práce, jak před monitorem, tak při dohlížení nad výrobním procesem a v neposlední řadě také hodně cestování a testování. Prakticky bez ustání pendluji mezi pláží a Gaastra továrnou, abych se ujistil, že vše jde jak má. Je toho hodně. Nové materiály, technologie, každý detail dělá rozdíl!

Naše R&D centrum má základnu na Taiwanu. Je to blízko Gaastra továrny a můžeme být na vodě každý den.  Je zde spousta spotů s různým typem podmínek, což je pro testování velmi důležité. Potřebuji mít jistotu, že naše kity budou fungovat vždy a všude. Skvělé podmínky pro testování nabízí i Thajsko, kde je možné testovat kity v light wind podmínkách okolo 6 – 12 uzlů. Na testování a vývoji se hodně podílí Mario a Roy Rodwaldové. V Thajsku máme i perfektní podmínky pro testování race vybavení, při neoficiálních závodech na vysoké úrovni. V Indonésii máme prakticky všechny podmínky, nejčastěji light wind kombinovaný s neskutečnými vlnami.

Velkou výhodou je zázemí v podobě vlastní továrny Gaastra. Máme plný přístup do výroby, kontrolu nad každým detailem, prakticky neomezené možnosti co se týká množství prototypů, adaptace feedbacku od týmu je velmi rychlá. Díky tomu jsme mnohem efektivnější a flexibilnější. Mám také kontrolu nad výrobním procesem a jistotu, že z fabriky neodejde nic, co by nesplňovalo vysoké nároky značky Gaastra.

Peklo je pod tebou, tak vždy koukej vzhůru! :-)

Video:

Technologie:

 

30% more tear proof canopy cloth

O 30% vyšší odolnost vůči roztržení vrchlíku (canopy)

Nová konstrukce vrchlíku je výsledkem intenzivního R&D v posledních 7 letech. Nový vrchlík je tvořen dvojitým ribstop materiálem, aby byla zajištěna maximální odolnost vůči roztržení a vytahování materiálu při vysoké zátěži.

Další úpravou je potažení jednotlivých vláken ribstop materiálu a na konci procesu je celá tkanina znovu potažena. Výsledkem je materiál, který má nejen velkou odolnost proti roztržení, ale také maximální ochranu vůči UV záření.

 

O 50% pevnější náběžná hrana

O 50% pevnější náběžná hrana

Kombinace dvojitých švů a HPX dacronu (viz výše) má extrémní vliv na pevnost a odolnost nejvíce namáhané části draka – spojení náběžné hrany s jednotlivými bany a vrchlíkem. Nová konstrukce je o 50% pevnější než dosud a jako bonus navíc je i lehčí.

 

 

 


Kite Technology by GAASTRA

BLACK/WHITE

Příčné grafické rozdělení  kitu na černou a bílou polovinu pro maximální možný kontrast a snazší orientaci jezdce. Dlouhodobé testy a výzkum prokázaly, že toto barevné schéma je pro jezdce nejintuitivnější a nejbezpečnější.
  Kite Technology by GAASTRA

LOGIC V BRIDLE SYSTEM

Žádný z Gaastra kitů nepoužívá kladky. Všechna vyvázání jsou pevná a zajišťují čistý a stabilní ARC design.

 Kite Technology by GAASTRA

SPEEDPUMP 2.0

Všechny Gaastra kity přináší komfort nafukování v podobě jednotného systému. Dvojitá křížová sekce usnadňuje vypouštění jednotlivých banů a usnadňuje balení draka. Spony na přepouštěcích hadičkách umožňují v případě potřeby uzavřít přívod vzduchu do jednotlivých banů. Další přídavné ventily na tipech draka rovněž usnadňují vypouštění i ve velmi silném větru.

   Kite Technology by GAASTRA  

ANTI TANGLE WEBBING

Speciálně tvarované popruhy proti zamotání na koncích banů zabraňují, aby se šňůry dostaly do kontaktu s konci strutů, což eliminuje případné problémy a zamotání šňůr v situacích, kdy jsou uvolněny.

 Kite Technology by GAASTRA  

FULL DACRON FRAME 2.0

Další generace evoluce plně dacronového framu Gaastra. Všechny bany  a odtoková hrana kitu jsou připojeny k vyhlazenému panelu dacronu a spojení je vyztuženo jemnými pásky tkaniny pro maximální odolnost i při velkém zatížení.
   Kite Technology by GAASTRA  

NACA0018 PROFILES

Dokonale optimalizované profily leteckých křídel vyvinuté experty z NASA zaručují optimální letové vlastnosti kitů Gaastra.

 Kite Technology by GAASTRA

HIGH QUALITY MATERIALS


Pro zajištění dokonalé funkčnosti a dlouhé životnosti používá Gaastra pouze nejkvalitnější dostupné materiály

  • LTE Canopy – konstrukce vrchlíku s dvojitým ripstopem
  • HPX Dacron s vysoce kvalitními vláky
  • Vysoce kvalitní Eurocord® šňůry
  • FSE® provázky
  • Clamcleat® - vysoce kvalitní patentovaná spona na depoweru
  • Kevlar® výztuhy na nejnamáhanějších částech
  Kite Technology by GAASTRA  

BULLET PROOF CONSTRUCTION

„Neprůstřelná“ konstrukce – při výrobě je velký důraz kladen na přesnost a kvalitu spojů, což v kombinaci s pečlivě zvolenými a ideálně se doplňujícími materiály zajišťuje maximální odolnost kitů a odráží se v dlouhé životnosti. Všechna namáhaná místa jsou vyzpevněna tak, aby jezdec trávil maximum času na vodě a nemusel nic opravovat.
 Kite Technology by GAASTRA  

ADAPTIVE TUNE

Ačkoli všechny naše kity jsou tzv. „plug and play“, tedy už ve standardním nastavení vyhoví potřebám většiny jezdců, zachováváme možnost detailního vyladění draka pro zkušené kitesurfery, kteří si tak díky tomu mohou kite dokonale uzpůsobit svým potřebám a jízdnímu stylu.
  Kite Technology by GAASTRA  

SELF RESCUE HANDLES

Speciálně tvarované popruhy uchycené na vnitřku tipů vytvářejí jakási madla usnadňující v případě nebezpečí  záchranu jezdce a jeho odtažení zpátky na pláž.

Kite Technology by GAASTRA

KOOK PROOF CONNECTIONS

Lidově řečeno – „blbuvzdorná“ úprava, která zamezuje, aby jezdec v roztržitosti či chvatu nesprávně připojil šňůry k draku.

  Kite Technology by GAASTRA

GLUED TRIPPLE ZIG ZAG

Všechny švy na vrchlíku draku jsou nejprve podlepeny a poté přešity trojitým „zig-zag“ švem pro maximální pevnost spojů

.
 Kite Technology by GAASTRA

SEGMENTED LEADING EDGE

Díky plně segmentované náběžné hraně je možné tvarovat ji podle specifických požadavků.

   Kite Technology by GAASTRA  

SEGMENTED STRUT

Technologie segmentovaných banů zajišťuje, aby jednotlivé struty dokonale podporovaly a stabilizovaly optimální profil kitu a poskytuje tak dokonalé letové vlastnosti a co možná největší přesnost a citlivost řízení.

 Kite Technology by GAASTRA  

COMPOUND STRUT CONNECTION

Speciální technologie spojení jednotlivých banů s náběžnou hranou zajišťuje extrémně rigidní skelet draka, dělá toto spojení pevné a odolné, což má ve výsledku pozitivní vliv na výkon kitu.

   Kite Technology by GAASTRA  

ADAPTIVE LINES

Kity Gaastra nabízí více možností vyvázání a vedle standardního setupu nabízí možnost posunutím šňůr ovlivnit letovou charakteristiku a ovládání kitu.

 Kite Technology by GAASTRA

TWIN SEAM

Gaastra klade velký důraz na maximální pevnost a odolnost svých kitů a vzhledem k tomu, že vlastní svoji továrnu, může investovat do R&D.  Výsledkem jsou nové materiály, konstrukce a technologie, které ve výsledku mají značný vliv na odolnost a tedy i životnost kitů. Speciální provedení dvojitých švů kdy jsou při šití použita dvě různá vlákna (nylon a polyester) a díky kombinaci jejich vlastností je dosaženo maximální pevnosti švů při šití.

  Kite Technology by GAASTRA  

LTE CANOPY

Nová konstrukce vrchlíku s dvojitými ripstop materiály zajišťuje maximální odolnost proti roztržení a také minimalizuje vytahování materiálu. Výsledkem toho jsou extrémně odolné kity , které vydrží i ty nejnáročnější podmínky. Vhodně zvolené materiály a konstrukce jsou rovněž zárukou dynamického výkonu, velmi živého a přímého jízdního pocitu.

Uvedená cena je za samotný kite, bar se šňůrami a příslušenstvím můžete objednat níže v souvisejícím zboží.







© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři