FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Cayo Guillermo - kite trip v ráji . . .

To co jsme si minulou loňskou zimu, hned po návratu z Keni usmysleli, to se nám podařilo dodržet. Už půl roku dopředu před plánovaným odletem jsme měli myšlenky, že se prostě na tenhle malej ostrov v Karibiku musíme podívat.

https://kivap.com.ua/

A tak v srpnu kupujeme letenky se značným předstihem za slušný price, a domlouváme ubytování. Naštěstí, když je velká skupina, tak se dá usmouvat cena za ubytko přímo neuvěřitelně. Po 14 dnech dohadování přes e-mail domlouváme konečnou cenu s manažerem hotelu, kdy z původních 120 USD na osobu/den stlačujeme cenu na skvělých 48 USD allinklusiv i s chlastem. Teď už nám nezbývalo než čekat.

Den odletu se přiblížil, nakonec letíme na 4 party ze 3 různých letišť a setkáváme se všichni až na resortu. Někteří letí už o týden dříve, a tak jsme na místě celkem slušnou dobu, od 16-23 dní.
Cesta Vídeň-Amsterdam-Havana probíhá celkem rychle, zato další část trasy, kdy jedeme přes půlku Kuby místním autobusem a dál na Cayo taxíkem se zdá nekonečná. Po neuvěřitelných 32 hodinách na cestě konečně brzy ráno přijíždíme na místo, kde nás vítá studený a hodně větrný počásko. Po zvyklostech z Keni, kde teploty v únoru jsou přes 35°C se nám tady zdá, že zmrznem. Místních 24-27°C, a k tomu neutichající vítr, kterej jede ve dne, v noci.... prostě první dny je nám kosa, ale pak si zvykáme.

Podmínky na kitesurfing jsou excellentní, wind 7-12 m/s nonstop po celou dobu pobytu, k tomu ubytko přímo na pláži a místní 7-mi hvězdičkovej rum skvělý kvality.... to jsou věci, na který se jen tak nezapomíná.

V naší velký partičce si užíváme místní atmosféru naplno. Každej den střídáme hydrofoil riding s klasickýma twintipama, na vodě se dá bejt celej den. Pláž je skoro celá jen naše, kitesurferů je zde málo, na obrovský ploše na vodě max 30 - 40 kite.

Zpáteční cestu rozdělujeme na více dní, kdy si děláme přestávku na noční kultůru v Havaně.

Už teď přemýšlíme, kam vyrazit přežít příští zzzzimu, a uvidíme kolik nás nakonec bude . . .

 

Lukáš Vlk
(GA kiteboarding CZ Team)

E%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B5/" width="1" height="1">

 




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři