FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Srpen na Pelóši . . .

Srpnovej návrat na Pelješac byl o poznání jinej než každej rok. Letos jsme si s sebou přivezli novou hračku - hydrofoil, o kterým jsem dlouho uvažoval, že ho pořídím.

Už dva roky jsem pokukoval po známejch, kteří na HF jezdí. Jen nesmyslně vysoká cena mě neustále odrazovalala od jeho pořízení. Naštěstí velmi výhodná nabídka od francouzské firmy Zeeko FOIL mě utvrdila, že teď je ten správný čas na zakoupení. Nechal jsem si poslat pouze nohu bez boardu, vzhledem k možnosti výroby vlastních inzertů do stávajícího wave prkna Gaastra Flash 5.6. Následný zabudování a laminaci jsme konzultovali s několika odborníky na HF i s lidmi od výroby plachetnic, a shodli se na nejlepším postupu (o tom až v samostatným článku o HF zkušenostech). 

Na Viganj jsem si záměrně nevzal jinej board než hydrofoil, abych měl motivaci se to naučit. První dva dny na vodě byly opravdu velmi krušný, o pití slaný vody a strašný pády z metrový výšky nad hladinou fakt nebyla nouze. Třetí den se to jako zázrakem zlomilo a najednou to šlo.
Na HF jízdu je třeba zapomenout na všechny předchozí návyky z kitesurfingu a začít úplně od nuly. Odměnou Vám bude neuvěřitelnej pocit „levitace“ nad vodní hladinou, rychlá jízda i ve velmi slabém windu a možnost používání malých kites i v lightwindu. Jen pro upřesnění, celou dobu jsem si vystačil s kitem GA PURE velikosti  9m a to i ve větru mezi 4-5m/s, kdy už nikdo kromě HF na vodě většinou není. Výhodou GA Pure je odlehčená tříspírová konstrukce kitu, takže lépe drží ve slabém větru ve vzduchu. Dále mě překvapila neuvěřitelná stoupavost hydrofoilu, kdy je spíše problém se dostat zpátky dolů po větru, během chvilky nastoupete stovky metrů. Když je bezvětří, lze se na HF vyblbnout i při jízdě za člunem.

Pokud někdo uvažuje o zakoupení HF a o snadné instalaci do boardu - doporučuji použít originál hydrofoil board Gaastra SOLAR FOIL - který má již připravené inzerty z výroby. Na rozteče šroubů pasují foliy od Zeeko HF a Levitaz hydrofoils.

Jinak počásko jako každý rok, slunce, teplo, parádně čistá voda, pohoda.... Prostě Viganj !

 

Lukáš Vlk (GA kiteboard CZ Team)




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři