https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 2. světový titul pro Victora Fernandeze! Rozhovor.

Victor Fernandez je členem Fanatic týmu již od sezóny 2002 a vyhrál svůj první titul v roce 2010. Patří k nejkonzistentnějším wave jezdcům za dlouhou dobu a v letošní sezóně zvítězil v Pozo a na Tenerife. Již mnohokrát byl blízko k zisku druhé titulu, hned 5x skončil druhý. V letošní sezóně to konečně znovu vyšlo a Viktor tak může slavit druhý titul světového šampiona. Jeho vytříbený styl wave ridingu a skoky světové třídy ho posunuly nad jeho soupeře.

Viktor:
„Jsem velmi šťasný. Je velmi obtížné získat světový titul a poté, co jsem vyhrál v roce 2010, mám o 6 let později už druhý titul, což je úžasné. Rád bych poděkoval své rodině, přátelům, trenérům, sponzorům i followerům za podporu v celé sezóně, ať už jsem vyhrával, nebo ne. Jsem u Fanaticu téměř od začátku své kariéry a jsem rád, že mohu být součástí týmu, který mě vždycky podporuje."

Přinášíme rozhovor, který s Victorem udělala PWA:

PWA: Je to pár dní, co ses podruhé ve své kariéře oficiálně stal novým světovým šampionem. Už jsi to vstřebal a jak se cítíš?

VF: “Cítím se úžasně. Byla to opravdu těžká a dlouhá cesta, protože jsme měli 2 závody bezvětří a tak to letos bylo i hodně čekání. Začátek roku byl pro mě skvělý, hlavně v Pozo a na Tenerife, také Sylt mi vyšel dobře. Tady na Maui to bylo opravdu obtížné. Od prvního dne byly masivní podmínky a moje první rozjížďka dopadla špatně. Skončil jsme na skále, což poznamenalo mé šance a single eliminace byla ztracená. V double eliminaci už jsem se cítil lépe, ale ve třetí jízdě jsem nebyl schopen se sladit s podmínkami a najít vlnu, se kterou bych se dokázal propojit, takže jsem vypadl. Vzhledem k tomu, že Alex Mussolini ale také skončil v následující rozjížďce, nemusel jsem dál čekat a druhý titul byl doma.”

PWA: Přinesl ti druhý titul odlišné pocity a řekl bys, že to bylo snazší, nebo těžší?

VF:Myslím, že každý rok je dost odlišný. Je to 6 let co jsem vyhrál poprvé, ale myslím, že první titul je vždycky trochu speciální, zvlášť proto, že už jsem předtím byl blízko a uteklo mi to a skončil jsem druhý.

Tentokrát je to také výjimečné, protože být korunován zrovna tady na Maui, v Mekce windsurfingu je něco speciálního samo o sobě a tím spíš, když šlo o poslední závod sezóny, v konkurenci 48 nejlepších jezdců současnosti, od nových talentů, až po legendy tohoto sportu. Jsem opravdu spokojený, protože není snadné vyhrát při tak vysoké úrovni konkurence na tour."

PWA: Od prvního titulu jsi nikdy neskončil mimo top 10, ale nebyls schopen přidat další titul až dosud. Změnils v letošním roce přístup?

VF: “Cítil jsem, že jsem na sezónu opravdu dobře připraven. Strávil jsem v posledních čtyřech letech v zimě hodně času na Maui, což mi velmi pomohlo celkově zlepšit waveriding. Strávil jsem také hodně času s  s Klaasem Vogetem při testování Fanatic boardů. Tím, že jsem byl celou zimu na Mauii jsem měl možnost hodně trénovat na vodě, ale také jsou tu super podmínky pro trénink v posilovně, jí se tu zdravě, člověk chodí brzy spát… J Myslím, že zdravá rutina zlepšuje mentální odolnost a umožňuje mi zlepšit výkony na vodě, což v důsledku dělá velký rozdíl, hlavně teď v závěru sezóny, kde mezi úspěchem a neúspěchem je jen malý kousek." 

PWA: Podmínky na letošní Aloha Classic byly docela extrémní, opravdu masivní vlny. Jaké to je na Hookipě, když jsou takové podmínky?

VF:Je to opravdu těžké, zvlášť když jsem se v mysli necítil být stoprocentně připravený surfovat v takových vlnách. Jezdil jsem na tomhle spotu spoustu hodin, s nejlepšími kluky na světě, takže jsem si myslel, že to tu dobře znám, ale tyhle podmínky byly tak extrémní, že většina lidí ani na Hookipě nejde jezdit, když je to tu takové, takže když opravdu nemáš náladu, je fakt těžké předvést slušný výkon. Vlny byly tak obrovské, že kanál byl většinu času zavřený a bylo se těžké dostat na vodu. Také musíš zkoušet a počítat jak moc můžeš riskovat, protože když skončíš na skále, jízda je v podstatě u konce. Ale bylo to jaké to bylo a tohle je světová tour, takže musíš být připraven na všechno a být dobrý abys mohl vyhrát."

PWA: Ty vždycky vypadáš velmi vyrovnaný, když závodíš – jsi vůbec někdy rozzlobený a rozrušený, když ztratíš rozjížďku?

VF: "Jasně, nikdy nejsi šťastný, když prohraješ, ale když do toho dám všechno a někdo jiný surfuje lépe než já, tak to beru v pohodě. Neubíjím se tím. Závodím už pár let, takže mám zkušenosti jak s bolestivými prohrami, tak s výhrami, které si člověk užívá. Takhle to prostě na závodech chodí. Někdy je čas pro někoho jiného v ten konkrétní den, někdy můžeš prohrát o setinu bodu, ale tak to prostě je. Myslím, že jsi mohl vidět tenhle týden, kdy se započítávaly jen 2 vlny, jak každá rozjížďka byla těsná a nebyl prakticky žádný prostor pro chybu v tak vysoké úrovni soutěže."

PWA: Čím jsi chtěl být, když jsi vyrůstal?

VF: "Vždycky jsem chtěl být profesionálním windsurferem, takže tohle je pro mě splněným snem."

PWA: Věříš v posmrtný život?

VF: "Ehhh, možná něco je, ale abych byl upřímný, dávám přednost životu v současné podobě."

PWA: Co tě dokáže naštvat?

VF: "Když zmeškám navazující let na dlouhé cestě a pak musím zůstat přes noc a všechno přeplánovat, to mě štve a unavuje."

PWA: Pokud bys měl vybrat jednu věc, která nejvíce přispěla k tvému úspěchu, která by to byla?

VF: "Rozhodně rodina a přátelé. Bez jejich podpory by to nebylo možné."

PWA: A nakonec. Jak jsi to oslavil?

VF: "Vyšli jsme si s manželkou a pár přáteli, dali si pár piv a oblíbené palačinky s Nutellou, které jsem neměl celé 2 týdny, co jsme tu byli. V sobotu na závěrečném ceremoniálu sezóny to možná oslavíme trochu víc, uvidím."

PWA: Díky za rozhovor a ještě jednou gratuluji.

Celkové pořadí PWA Wave 2016:

1. Victor Fernandez Lopez (Fanatic)
2. Alex Mussolini
3. Thomas Traversa (GA, Tabou)
4. Jaeger Stone
5. Robby Swift

Forografie: Fanatic, John Carter, PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři