FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Fanatic znovu nejlepší - Victor Fernandez 1. v PWA Wave Pozo

FANATIC v podstatě v každém závodě dokazuje svoji jasnou převahu nad konkurencí. Poté co Gollito dominoval na prvním freestyle klání letošního roku v Podersdorfu a Piere Mortefon vyhrál poslední PWA slalom na Costa Brava, se stejný úspěch podařil i jeho týmovému kolegovi. Victor Fernandez zvítězil v prvním závodě letošní PWA Wave Tour, když za sebou nechal i úřadujícího šampiona Kostera.

Je jedno, jakou disciplínu vyberete, všude dominuje jediný výrobce boardů. Značka Fanatic vede nejen celkový Pohár konstruktérů, ale jezdci týmu Fanatic si pro sebe vyhradili vedení v každé jednotlivé disciplíně Světového poháru. Freestyle? Gollito Estredo (Fanatic). Slalom? Pierre Mortefon (Fanatic). Wave? Victor Fernandez (Fanatic).

Zní to možná nabubřele, ale výsledky zkrátka hovoří za vše. Pokud by chtěli jezdci jiných značek také někde uspět, měli by si pomalu začít vymýšlet nějakou novou disciplínu. :-)

Úvodní závod letošní PWA Wave Tour se konal na Kanarských ostrovech, konkrétně v oblíbeném a náročném vlnovém revíru Pozo. Bohužel, kvůli nepřízni počasí se uskutečnila pouze Single eliminace, kterou po velkém finálovém boji s úřadujícím šampionem Kosterem vyhrál Victor Fernandez.

Victor znovu ukázal, že Pozo patří k jeho oblíbeným revírům. Není náhodou, že zde nikdy neskončil mimo stupně vítězů! Španěl předvedl v obtížných podmínkách dokonalý waveriding styl, což mu poskytlo výhodu proti lokálnímu soupeři Philipu Kosterovi, jehož skoky byly v soutěži nedostižné. V součtu tak Victor úhájil těsné vítězství.

Victor tak v závodě nepoznal jedinou prohranou eliminaci, když postupně vyřadil Alonsa Sancheze, Junga, Marcilio Brownea, Joshe Stonea a konečně Philipa Kostera.

Spokojený Victor pak po závodech svůj úspěch okomentoval následovně:

"Je to super start do sezóny! Philip jako obvykle přijel na závod jako velký favorit, protože žije kousek odsud ve Vargas, kde jsou velmi podobné podmínky a také je úřadující světový šampion. Finále bylo super těsné, Philipovy skoky byly lepší než moje, ale já jsem zase byl lepší ve vlnách. Na startu jsem nepřemýšlel nad výsledky, jen jsem se soustředil na sebe, abych to dal nejlépe jako umím."

Výsledky PWA Wave - Pozo (Gran Canaria):

1. Victor Fernandez (Fanatic)
2. Philip Köster
3. Jaeger Stone

Aby úspěchů nebylo málo, přidali se i mladíci v týmu Fanatic. V rámci závodu se uskutečnily i vložené závody jiniorů. Můžete hádat, kdo v nich zvítězil. Správně - Fanatic. Kategorii 14-15 let vyhrál Valentino Pasquale a kategorii 16-18 let pak jeho týmový kolega Noah Vocker Roche. Fanatic tak bylo slovo, které na Grand Canaria bylo slyšet nejvíc!

Fotografie: Fanatic; John Carter / PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři