https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Tom Parýzek - Tenerife story - part 3

Ještě první týden v září jsme jezdili a pak byl měsíc ve znamení surfování. Měli jsme několik návštěv z Českých Budějovic. Všichni si dali turistické kolečko Loro park, Siam park, Las Americas a ti méně leniví zkusili i surfing. Jezdili jsme v El Medanu v bay i na Pelada beach. Občas jsem vyrazil i do Las Americas zkusit větší vlny...párkrát nás to tam propralo slušně. Všichni odjeli unaveni, jak se po dovolené sluší a patří.

V říjnu jsme měli dobrý týden, kdy šel vítr z opačné strany než obvykle. To vytvořilo v Medanu excelentní freestyle spot s rovnou vodou. Tenhle vítr jsem využil na maximum a drtil jsem co jen to šlo.

V říjnu přijelo pár skupinek klientů, kteří si chtěli užít především windsurfing. Celkově se vítr se v říjnu moc nepředvedl. Na vodě trávili v průměru 4 dny z celé dovolené. Naštěstí Tenerife má co nabídnout a tak ty zbývající dny trochu cestovali. Jsem překvapený kolik lidí nám píše. Jen v říjnu přijelo přes tenerifesurf.cz 10 dobrých windsurfařů a 2, kteří se chtěli naučit a udělali tu celkem velký pokrok.

V listopadu jsme tu měli klienty, kteří přijeli kitovat, ty už měli 99% úspěšnost na vítr.  

Od listopadu to zase pěkně funguje a fouká a fouká. A fouká dost. V posledních dnech nefoukalo pod 20 uzlů, což některé pytlíkáře vybavené kitama do českých podmínek, může odradit. Posledních pět dní fouká tolik, že večer je to na mikinu. Ale jinak počasí i v listopadu skvělý. Krátký neopren a někteří stále chodí i bez.

Konečně jsme měli sami trochu času povýletit a poznávat ostrov. Přikládám foto z národního parku Teide, kde jsme byli poprvé a musím říct, že je to fakt pecka. Od pláže z jihu pod vrchol Teide je to asi hodinu cesty autem. Něco málo o parku na našem blogu http://tenerifesurf.cz/narodni-park-teide/

V horách se nám zalíbilo a tak tam vyrážíme jakmile je to možné. Po cestě potkáváme výpravy cyklistů, kteří mají u mě velký respekt, protože stoupání až k hoře není vůbec jednoduchý. Fakt bych si to nedal. No ale přivedlo nás to na myšlenku spolupráce s provozovatelem bikeshopu v El Medanu. Takže kdo by měl zájem o půjčení kola nebo nějaký ten výlet, klidně může zčeknout naší novou stránku o kolech http://tenerifesurf.cz/vylet-na-kole/.

Co tak na závěr ještě napsat...právě začíná větrná zimní sezona, snad bude podobná té loňské, kdy tu prý byla úspěšnost 90% větru od listopadu do poloviny dubna...tak uvidíme. Těším se na to.

Jinak celoročně probíhají kurzy windsurfingu, kitesurfingu, od začátečníků po pokročilé. Stačí napsat jaký máte dosavadní level a v čem by jste se potřebovali zdokonalit. Probíhají i výlety na kolech a brzy přidáme snad i jóga kempy pro nesurfující polovičky. Díky počasí můžeme na Tenerife dělat co chceme, kdy chceme :) Kdo by měl zájem ať neváhá a pošle nám email.

Toť zatím vše

Tom




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři