FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Rozhovor s vítězem 2014 PWA AIRWAVES NOUEMA DREAM CUP - Benem Van Der Steenem.

Nejlepší slalomář Gaastra / Tabou teamu - Ben Van Der Steen má za sebou sezónu jako na houpačce, střídal dobré výsledky s horšími. Bohužel doplatil na to, že se z některých závodech odjela pouze jediná finálová rozjížďka a tak šance na celkový titul brzy vzaly za své. Staré rčení říká - konec dobrý - všecko dobrý. Pak se tedy vítěz posledního závodu slalomové PWA Tour může těšit na novou sezónu. Přinášíme jeho rozhovor s Rossem Williamsem.

RW (Ross Williams)

Gratuluji k 1. místu na závodech v Nové Kaledonii. Jak ses cítil na nejvyšším stupínku stupňů vítězů?

BVS (Ben Van Der Steen)

Cítil jsem se skvěle, být první bylo super, tím spíš s ohledem na to, že to byl nejlepší podnik sezóny, co se týká závodů a větru.

RW

Byl to pro tebe těžký a frustrující rok až doposud, ale zdá se, že v posledním závodě jsi konečně našel formu. Jak důležité pro tebe je zakončit sezónu dobrým výsledkem?

BVS

Tenhle rok byl pro mne nahoru a dolů v pár závodech. Měl jsem několik dobrých závodů, ale vždycky mimo pódium. Bylo pro mě důležité umístit se dobře v posledním závodu, protože celkově to bylo velmi těsné mezi devátým a čtvrtým místem.  A zakončit sezónu s dobrým pocitem je vždycky dobrá motivace pro tu příští.


Ben Va Der Steen interview

RW

Tohle vítězství tě posunulo zpátky na celkové čtvrté místo. Jsi s tímto výsledkem spokojen?

BVS

Samozřejmě bych byl raději, kdybych se i celkově umístil na stupních vítězů, ale to už před tím posledním závodem bylo prakticky nemožné. Uvaž, že jsem započítával 18.5 do celkového hodnocení, takže se 4. místem celkově musím být spokojen.

RW

V čem byl rozdíl oproti předchozím závodům? Proč jsi tentokrát měl mnohem konzistentnější výsledky, než v jiných závodech?

BVS

Foukalo!!! Našel jsem dobrý trim pro svou 116 litrů Mantu, což byl můj oblíbený board po celý rok a s Gaastra Vapory 8.6 a 7.9 to fungovalo super.

RW

Vypadalo to, že jsi „řadil až na pětku či na šestku“, rychlost tvého boardu byla neskutečná. Jaké vybavení jsi používal při finále?  

BVS

Jezdil jsem 116 l Tabou Manta, s 7.9 Gaastra Vapor a 37 cm flosnou většinu času.

RW

Celý Gaastra a Tabou tým pilně pracoval několik posledních let na vývoji nových plováků a plachet. Jak důležité je mít správné vybavení ve slalomových závodech?

BVS

Mít své vybavení dokonale vyladěno je jednou z nejdůležitějších věcí ve slalomu. Gaastra plachty a Tabou boardy fungují skvěle ve všech velikostech a je to výsledek týmové práce při R&D (výzkum a vývoj).

RW

Testovali jste nové slalomové vybavení pro sezónu 2015 společně s Cedrikem (Bordes), vím, že už se těšíte na nadcházející sezónu. Jaké jsou, myslíš tvé šance na zisk prvního celkového titulu?

BVS

Jsem přesvědčený, že jsme udělali velká zlepšení vybavení pro nadcházející sezónu a že to příští rok  bude velká bitva o titul!

RW

Co byla první věc, na kterou jsi myslel, když si šel ven z vody po poslední rozjížďce?

BVS

Neměl jsem čas na cokoli, lidé mi gratulovali a pak jsem musel jít na rozhovory, nejprve přímo na pláži a posléze pro live stream.

RW

Jaké jsou tvé plány teď po konci sezóny, kam pojedeš a co budeš dělat?

BVS

Ještě nemám jasno v tom, jak budu trávit zimu, možná na Maui, možná v jižní Africe, ještě je to ve hvězdách. Chci si dát trochu pauzu od slalomového jezdění a až dorazí nové vybavení, začnu ladit na příští sezónu.

RW

Gratuluji k fantastickému výsledku a budeme ti držet palce v sezóně 2015.

Ben Van Der Steen profil

BEN VAN DER STEEN

číslo plachty NED-57
CV

Začal jsem surfovat, když mi bylo 12 s pár přáteli, se kterými jsme jezdili na skateboardu. Jakmile jsem se poprvně dostal do skluzu, byl jsem lapen. pak jsem začal závodit a stal se opakovaně mistrem Holandska ve všech disciplínách (wave, freestyle, slalom a formula)

Od roku 1999/200 jezdím v mezinárodní PWA Tour. V roce 2011 jsem skončil třetí ve slalomu a v letech 2012 a 2013 pátý celkově. Nyní  pracuji na R&D pro Gaastru a Tabou, jezdím PWA Tour a žiji na jihu Španělska (Tarifa).

největší úspěchy - 2 násobný world champion IFCA slalom
- 1x european champion IFCA slalom 3rd PWA slalom 2011
web benvandersteen.com
oblíbená plachta Vapor a Poison
oblíbený board Manta 71 a DaCurve 86
slogan work hard play harder , enjoy the ride (pracuj tvrdě, hraj si tvrději a užij si jízdu)

Fotografie: Gaastra; Tabou; John Carter - PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři