FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 Thomas Traversa - PWA Wave 2014 šampion - interview

Thomas Traversa (Gaastra / Tabou) obsadil 2. místo v posledním závodě sezóny Aloha Classic a stal se tak celkovým vítězem PWA Wave Tour 2014. Přinášíme rozhovor týmového kolegy Jamieho Hancocka s novopečeným světovým šampionem.

JH: Thomasi, jsi světovým šampionem 2014 PWA Wave! Jak se cítíš? 

TT: Cítím se úžasně, je to neskutečné! Nečekal jsem, že se to stane, ale měl jsem bláznivý závodní rok a stále tomu nemůžu uvěřit!

 JH: Šly zvěsti, že ses před finálovým dnem zranil, byla to pravda?

TT: Dva dny před koncem double eliminace se mi něco stalo s jedním zádovým svalem, ale nakonec to nebylo tak strašné a mohl jsem do rozjížděk jít na 100%. 

JH: Nedokáži si představit, jak se zrovna cítíš. Dítě na cestě, vítězstvím v Red Bull Storm Chase, vítěz všech 3 misí, vítěz PWA Indoor a teď ještě hlavní titul. Co bylo pro tebe nejsilnějším momentem v sezóně?

TT: Měl jsem hodně momentů čistého štěstí během letošního roku, nedokážu vyzdvihnout jeden nejlepší okamžik. Ale musím říci, že highlightem je pro mě očekávání dítěte, to je opravdu splněný sen!

Thomas Traversa

JH: Jaká byla tvá podpora doma ve Francii?

TT: Když jsem jel na závody v La Torche, viděl jsem, že lidé mi opravdu začínají věřit. Po mém 2. místě tam lidé z nějakého důvodu začali věřit, že bych se mohl stát světovým šampionem. Bylo to příjemné, ale snažil jsem si ten tlak nepřipouštět. A všichni mí přátelé mě povzbuzovali na Aloha Classic, to bylo opravdu super! 

JH: Jason Polakow a Robby Naish říkali na PWA live streame, jak moc jsi se zlepšil ve všech typech podmínek na Hookipě, jak v menších tak i ve velkých vlnách. V čem je podle tebe v letošní sezóně rozdíl?  

TT: Minulý rok jsem byl na Aloha Classic potrestán a poté jsme změnili několik věcí na našich boardech. Pak jsme se vrátili zpět v dubnu a strávili měsíc s Alexem (Mussolini) a Fabienem (Vollenweider), surfovali jsme na Hookipě a znovu zkoušeli nové boardy.  Vybavení mi teď funguje skvěle a kdekoli v tomto roce, takže jsme si byli jsitější a těšili se na Mauii na závody.

Cítil jsem se na vodě lépe, více jsem využíval místo a jezdil bez toho abych přemýšlel o něčem jiném než je ta zeď přede mnou. A také jsem se při jízdě bavil!

JH: Jaké vybavení jsi na Mauii používal?

TT: Jezdil jsem Gaastra IQ 4.5 a 4.2 a 70 a 68 litrové plováky Tabou Da Carve da (prototypy 2016) s thruster set-upem.

 JH: Byl jsi velmi soustředěný během své kariéry a máš jedinečný styl, který opravdu vyniká. Stojíš ale také za progresem vlnových boardů Tabou společně s Fabianem. Myslíš, že jste našli ideální board a plachtu?

TT: To je těžké říci, ale naše nejnovější boardy jsou rychlejší a snáze točí, takže už téměř nespadnu! Společně s plachtou IQ vytváří perfektní kombo, takže ano, máme ve vybavení něco navíc!

JH: Fotografie z předávání cen vypadalo velmi zábavně, když jsi byl přinesen Fabienem a dalšími kamarády až na pódium. Na stupnici od jedné do deseti – jak bys zhodnotil závěrečnou after party?

TT: Ano, to bylo skvělé a byla to jedna z věcí, které činí světový titul nezapomenutelným. Odstartovali jsme party mód ještě před předáváním cen na pódiu a pokračovali jsme i po tom, ale zase nic bláznivého. Možná i proto, že jsme už perně slavili 2x předtím. :-)

JH: Thomasi, získals titul, zapsal se do historie a nyní oficiálně patříš mezi windsurfingovou elitu. Jak ti to zní?

TT: Až moc dobře na to, aby to mohla být pravda! Opravdu se aktuálně necítím jako světový šampion, nebo tak nějak, ale nemůžu si stěžovat. Udělat všechna tato finále a zakončit rok druhým místem na Aloha Classic je skoro jako by to byl vtip. Dobrá, nyní vím, že umím jezdit dobře a jsem z toho nadšený.  

JH: Byl to fantastický rok a  máš nárok na zasloužený odpočinek. Jménem Gaastra i Tabou týmu děkuji za skvělou práci a za světový titul pro sezónu 2014.

THOMAS TRAVERSA

Thomas Traversa - Profil

číslo F-3
disciplína Waverider
úspěchy
  • PWA Wave 2014 - World champion
  • 2. místo PWA Wave Tenerife 2014
  • 1. místo  Red Bull Storm Chase 2013/14
  • 4. místo 2013 PWA Wave World Tour
  • 1. místo PWA Wave Cold Hawaii 2012
  • 3. místo PWS Freestyle Fuerteventura 2007
web www.double4productions.com
oblíbená plachta GAASTRA IQ 4.2
oblíbený board TABOU DaCurve 67
slogan do what you love, love what you do (miluj co děláš, dělej co miluješ)

Celkové pořadí PWA WAVE TOUR 2014

1 Thomas Traversa F-3 1721 (9) 2067 (2) 2100 (1) 2067 (2) 2067 (2) 0 0 8301
 
2 Victor Fernandez Lopez E-42 2100 (1) 2034 (3) 2067 (2) 1919 (5) 2001 (4) 0 0 8202
 
3 Ricardo Campello V-111 2067 (2) 1457 (17) 1919 (5) 2100 (1) 1935 (6) 0 0 8021

Fotografie: Gaastra; John Carter - PWA




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři