https://www.high-endrolex.com/29

FANATIC   |  F2   |  TABOU   |  GAASTRA   |  MAUI SAILS   |  SIMMER   |  VANDAL   |  GAASTRA KITE   |  UNIFIBER   
imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg
Akce týdne


Aktuálně

Stará se o vás

Pavel Šeba
SKYPE: Skype Me
Email: surfcentrum@fanatic.cz




Všeobecné informace




Počasí a webkamery




 SUP na kanále v Českém Vrbném

Zábavné, ale ne tak snadné, jak to vypadá. Tedy jak pro koho... ;-)

I když už se sezóna vodních sportů pomalu chýlí ke konci, chtěli jsme vyzkoušet jednu z podob SUP - jízdu na divoké vodě. Tu divokost berte s rezervou, jednalo se o horní část slalomového kanálu v Českém Vrbném, tedy tu méně náročnou, resp. "školní" část. 
 
Využili jsme krásného podzimního počasí a přidali se k lidem, kteří tuto kratochvíli už nějaký čas provozují. Instruktorem se nám stal Ondra Pinkava z SK vodní slalom České Budějovice. Ondra je dlouholetý reprezentat na singlu (C1), olympionik a také mnohonásobný medailista z ME raftů, takže člověk nadmíru povolaný. Jízda v jeho podání vypadá elegantně a snadno. Druhým na vodě byl Honza Šesták, se kterým jsme se po jeho účasti v krumlovském maratonu hecovali, že co dokáže on, to zvládneme taky. Tak určitě... :-)
 
Takže jsme se převlékli do neoprenů, vzali nezbytné vesty a helmy, nafoukli Fanatic Fly Air Premium 10´6´´ a šli to vyzkoušet. Ta horní část kanálu vypadá poměrně mírumilovně a snadně, ale realita na vratkém SUP boardu je bez potřebných dovedností trochu jinde. Takže jsme se poněkud koupali. Někdo méně (Honza), někdo více (Pavel) a někdo to pojal jako vodní tobogán, takže větší úsek "projel" mimo board. :-) S ohledem na pověst toho kopyta, nebudeme Romana jmenovat... ;-)
 
Není to zdaleka tak snadné, jako to ze břehu vypadá, rozdíl oproti pádlování na hladké vodě je značný a s neznalým jezdcem si voda dělá co chce. V podání Ondry je to jinak, ten dokáže vody využít, nepere se s ní a asi proto to vypadá tak jednoduše. Tímto Ondrovi ještě dodatečně děkujeme za instruktáž.
 
Shledali jsme SUP na řece velmi zábavným a atraktivním sportem, takže jsme určitě na kanále nebyli naposledy. Naopak, jsme odhodláni to na jaře vyzkoušet častěji, trochu potrénovat a také zahojit aktuálně bolavá ega. :-)
 
Přidáte se...? 
 
Na přiloženém krátkém videu můžete vidět jak to má vypadat. Záběry jak to vypadat nemá, si necháme do nějakého silvestrovského veselého článku... :-)




© 2011 - 2024 Surfcentrum Všechna práva vyhrazena    ||    WebDesign, e-SHOP & hosting by 1K Design! Reklamní předměty
Reklamní plachty Reklamní propisky, reklamní tužky Zboží pro domov Partneři